Blodspor i Klondike

«Blodspor i Klondike» er skrevet av Johan B. Mjønes og er den andre av tre bøker om vennene Pål og Leif. Den første boka i serien heter «Død manns kiste.»

Denne boka er skikkelig spennende og handler om Leif som skal delta i verdens lengste hundeløp, Iditarod i Alaska. Det starter bra, men ender ille. Selv om gullet har blitt sort som olje herjer gullfeberen fortsatt i Alaska, og både natur og mennesker i ubalanse gjør sitt beste for å ta livet av Leif og naturen. Godt hjulpet av hunden og indianere holdes han i hvert fall i live, i  hvert fall en stund.

Boka er inspirert av Jack London, Ulvehunden og Statoil og er en god moderne gullrushhistorie.

Om språket kan sies to ting, en dårlig og en god: Det er mye repetisjoner og i overkant enkelt, men det er også bra på den måten at det skildrer både omgivelser og handling tydelig og gjør det lett å se for seg.

 

Legg inn en kommentar