En tanke om “Utfor

 1. Handlingsreferat:
  Lea flytter sammen med familien sin til en litt en øye i hvagapet, fra byen. Det flytter til det høyeste punkte på øye. Lea hadde det ikke så lett der hun bodde før, hun ble mye mobbet og utfryst fra «gjengen», så hun kom hit for å starte på nytt. Hun møter etter hvert nabogutten Jonas som er ett år yngre en lea, som hun utvikler et vennskap med. Lea skjønner fort ut av alt ikke er som det skal. For skolen starter møter hun også et par ander ungdommer, mads som går på vidregående, Mia som går i klassen til Lea og Arne. De vil helst ikke han noe med jonas å gjøre noe Lea syns er veldig feil. Hun vet akkurat hvordan det er å blir fryst ut på den møten. I tillegg faller Mia utafor av gjengen på skolen, og lea er nødt til å velge mellom Mia og å være kul. Hun blir i blandet i en konflikt som hun ikke skjønner noen ting av og hun et nødt til å ta et valg som kan være helt avgjørende for hennes framtid.

  Hovedperson:
  Hovedpresonen i denne boka er Lea. Hun er en nerd, altså hun er veldig flink på skolen og jobber veldig hard for å gjøre det bra. Smart generelt og viljesterk er hun, også er hun veldig nygjerrig. Noen de andre på øya ikke liker, de liker ikke at hun skal blande seg på i alt og stille så mange spørsmål. Som Lea selv tenker:

  ”Nokre gonger er det berre eitt svar du kan sette to strekar under. Alt anna vil vere feil. Eg vil seie noko for å trøyste, men det var ingen ord i meg.”

  Min mening:
  Jeg likte boka veldig god, den tar virkelig opp et tema som er veldig viktig i dagen samfunn, som mobbing, vennsakp og kjærlighet. Det er ingen spenningsroman eller krim, men heller en ungdomsroman, men den er likevel spennede. Det gjemmer seg hemmligheter hele tiden, som kommer fra etter hvert som du leser. Detfor vil må du bare fortsette. Jeg anbefaler boka for ungdommer gutter og jenter fra 12-16 år

Legg inn en kommentar