En tanke om “Divergent

 1. Boken er skrevet av den erfarne forfatteren Veronica Roth. Boken ble utgitt April 25, 2011 i USA og April 26.2013 i Norge. Et nok så stort
  tidsrom som skiller utgivelsesdatoene, selv til å være en så god og
  populær bok. Denne boken har vært en stor suksess, med både etterfølgere og den har fått sin egen film. Når den er nevnt, så er den også blitt kjempepopulær. Dette er en spennende science fiction bok, for ungdom.

  I filmen blir vi dratt fram til fremtidens Chicago, der menneskene er delt inn i 5
  forskjellige grupper, basert på hvilken personlighet hvert enkelt individ har. Som 16 åring er tiden inne for en slags eksamen, som skal gi deg et veiledende svar på hvilken frak-sjon du burde bestemme deg for å vie livet ditt til.
  16årige Beatrice, som senere vil kalle seg Tris, er spent på svarene fra eksamen. Selv har hun lite peiling på hva resultatet kan være. Blir det sannferdig, fredsommelig, lærd, fryktløs eller uselvisk som er best egnet for henne?
  Hun blir fortalt at resultatet er utydelig. Det er vel umulig kan vi tenke oss, med alt av elektroniske og nøyaktige målere som går inn i hode ditt og surrer i alle mulige tanke-ganger og gjøremåter, da skulle vel ikke et uklart resultat være mulig? Jo, det er riktig. Det skjer nokså sjeldent, men det skjer for det. Dette er ingen ting å spøke med,
  Beatrice er en Divergent, og blir forklart at dette må IKKE fortelles til noen.. ingen!
  Å være divergent vil si at men ikke tilhører en bestemt gruppe. Å være divergent blir sett på som en trussel, nokk til å drepe. Det avgjørende valget viser seg å bli svært
  vanskelig for Beatrice, det kommer til å endre livet hennes.

  Boken er ekstremt god, du klarer ikke å legge fra deg boken. Den er
  kjempeunderholdende, og byr på et eventyr uten om det vanlige, samtidig kan vi kjenne oss igjen i handlingene under veis. Karakterene har egne særpreg, Beatrice har både sine gode og dårlige sider, dette gjør boken realistisk og mer troverdig. Hun er svært smart og sterk, valgene hun tar underveis kommer garanter å overraske deg, boken
  er veldig spennende, med gode høydepunkter. Beatrice er en vi lett blir glad i, vi heier på henne, og kan lett bli følsomme sammen med henne.

  Boken er kjempe god, og er den beste boken jeg har lest sammen med dødslekene.
  Den er som sagt underholdende, men har også en god baktanke jeg liker veldig god. Den er kritisk til samfunnet som ligner veldig på vårt eget, om vi skiller oss ut, kan det bli sett dårlig på og komme veldig dårlig ut. Dette er en verden der kun øverste makten
  bestemmer, noe vi ikke ønsker.

  Uansett om du er en erfaren leser eller ikke, er dette en kjempebok! Spenningen holder
  deg fastklemt i lesingen ved ikke å avsløre ting for tidlig, men samtidig gi deg hint.
  Historien vender fort, og bringer følelsene dine fram.

  Jeg anbefaler boken på det sterkeste. Selv er jeg 14 år, og kan tenke meg dette er en bok som faller i smak for de fleste fra 12 års alderen og oppover. Leseropplevelsen var overraskende god for meg. Løp og kjøp ☺

Legg inn en kommentar