En tanke om “Gutten i den stripete pysjamasen

 1. Gutten i den stripete pyjamasen

  Handlingsreferat
  Hovedpersonene i denne boka er:
  Bruno – er en 9 år gammel gutt, med svart hår og er tysk. Han er en livlig gutt som er utrolig glad i friluft. Når han blir voksen vil han bli oppdagelsesreiser.
  Shmuel – Er en 9 år gammel gutt, han er en trist gutt og han er jøde. Han bor sammen med faren sin i en konsentrasjonsleir.
  Faren til Bruno- Er en mann som jobber for Hitler. Han er en meget rik mann.

  En dag Bruno kommer hjem fra skolen får han vite at de skal flytte fra Berlin. Bruno vil ikke flytte fra Berlin og fra alle vennene sine, men når han hører at det er fordi faren har fått en jobb som løytnant vet han at det er viktig, for fars jobb er alltid viktig. Det nye huset ligger utenfor Berlin. Her får Bruno beskjed om at han ikke skal gå utenfor gjerdet, men Bruno vil ikke høre og møter en gutt som får konsekvenser for livet hans

  Min mening
  Dette er en bok som gjør inntrykk på meg, både i sinne, redsel og tristhet. Jeg blir sint på grunn av at ikke jødene kan være sitt eget folk og bli godtatt som et hvilket som helst annet menneske. Redd blir jeg når jeg hører og leser om hva som skjedde i en konsentrasjonsleir under krigen, hvor hjelpeløse man så jøder var. Trisheten kommer i avslutningen av boka, da jeg ser hvordan denne ender.
  Det er en bra bok som forteller oss som ikke vet som mye om jøder og konsentrasjonsleir. Hva som egentlig skjedde innen for disse gjerdene.

Legg inn en kommentar