Odinsbarn (Ravneringene 1)

odins barn«Odinsbarn» er skrevet av Siri Pettersen og første bok i trilogien Ravneringene.

Boka er litt som en krysning av Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte, for ungdom og voksne. Hovedpersonen Hirka er halelaus og det er like unikt i Ymslanda som det ville vært å ha hale i vår verden. Sammen med Rime, stolarvingen, kjemper de en ensom kamp mot både De blinde, Kolkagga, én gal Urd, elleve egoistiske rådsmedlemmer og hele verdens befolkning. Rått parti, for å si det sånn. Er Hirka årsaken til problemene, som alle tror, eller er hun redningen? Hun er i hvert fall en fantastisk kul og inspirerende hovedperson. Jeg ble både imponert og engasjert, og kastet meg umiddelbart over oppfølgeren «Råta».

Barsakh

image«Barsakh» er skrevet av Simon Stranger og er den første i en trilogi om Emilie og Samuel. De to neste bøkene er «Verdensredderne» og «De som ikke finnes».

Handlingen foregår på Gran Canaria og handler om to ungdommer. Emilie fra Norge og Samuel fra Ghana. Hun på ferie, han på flukt.

Det er to verdener som møtes. Barsakh er en veldig god bok og hentet rett ut fra virkeligheten. Kontrastene i verden er vonde. Boka er lettlest også, på sitt vis. Les den, både ung og voksen, for livet er mer enn paradise hotel.
Klikk deg inn for å se boktrailer!

Les videre