Blodspor i Klondike

«Blodspor i Klondike» er skrevet av Johan B. Mjønes og er den andre av tre bøker om vennene Pål og Leif. Den første boka i serien heter «Død manns kiste.»

Denne boka er skikkelig spennende og handler om Leif som skal delta i verdens lengste hundeløp, Iditarod i Alaska. Det starter bra, men ender ille. Selv om gullet har blitt sort som olje herjer gullfeberen fortsatt i Alaska, og både natur og mennesker i ubalanse gjør sitt beste for å ta livet av Leif og naturen. Godt hjulpet av hunden og indianere holdes han i hvert fall i live, i  hvert fall en stund.

Boka er inspirert av Jack London, Ulvehunden og Statoil og er en god moderne gullrushhistorie.

Om språket kan sies to ting, en dårlig og en god: Det er mye repetisjoner og i overkant enkelt, men det er også bra på den måten at det skildrer både omgivelser og handling tydelig og gjør det lett å se for seg.

 

Odinsbarn (Ravneringene 1)

odins barn«Odinsbarn» er skrevet av Siri Pettersen og første bok i trilogien Ravneringene.

Boka er litt som en krysning av Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte, for ungdom og voksne. Hovedpersonen Hirka er halelaus og det er like unikt i Ymslanda som det ville vært å ha hale i vår verden. Sammen med Rime, stolarvingen, kjemper de en ensom kamp mot både De blinde, Kolkagga, én gal Urd, elleve egoistiske rådsmedlemmer og hele verdens befolkning. Rått parti, for å si det sånn. Er Hirka årsaken til problemene, som alle tror, eller er hun redningen? Hun er i hvert fall en fantastisk kul og inspirerende hovedperson. Jeg ble både imponert og engasjert, og kastet meg umiddelbart over oppfølgeren «Råta».